نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز گفت: شرکتهای دانشبنیان یکی از عوامل تکمیلکننده زنجیره تولید علم و تولید ثروت است، که باعث همافزایی علم و ثروت میشوند.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم در چهاردهمین اجلاس معاونین آموزشی دانشگاههای آزاد اسلامی کشورکه با حضور طهرانچی، رئیس جدید دانشگاه آزاد اسلامی در تالار شهریار واحد تبریز برگزار شد، طهرانچی یکی از دانشمندان هستهای و افتخارات علمی کشور دانست و گفت: ایشان چه زمانی که رئیس دانشگاه شهید بهشتی بوده و یا معاون علمی آستان قدس رضوی بودند، موجبات افتخار جامعه علمی کشور هستند.
امام جمعه تبریز با اشاره به اینکه همه مکاتب بشری و دینی بر کسب علم و دانش تأکید دارند، افزود: دین اسلام بیش از هر آیینی به علم بها داده و انسانها را به تعلیم و تعلم فرا خوانده است.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم با بیان اینکه آیات و احادیث متعددی به اهمیت علم و جایگاه آموزش تاکید دارند، ادامه داد: با مقایسه با دیگر مکاتب میتوان دریافت که هیچ مکتبی به اندازه اسلام، این همه توصیف و تأکید در مورد علم ندارد.
وی گفت: اسلام دانشی را علم میداند که جهت توحیدی داشته و بر خوف و خشیت انسانیت بیفزاید،که بر اساس آیات قرآن کریم و روایات ائمه(ع) خداوند کسانی را که ایمان آوردند و علم دارند، درجات بالایی به آنها میبخشد.
امام جمعه تبریز تأکید امام خمینی بر علم را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: این دیدگاه ناشی از نگاه معنوی و پیروی از دین بود که جایگاه رفیعی را برای جویندگان علم قائل بودند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی یکی از عوامل موفقیت کشورهای غربی در اقتصاد و سیاست را تکیه بر علم دانست و گفت: اما عامل بسیاری از مشکلات آنها دوری از خداوند است.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم ادامه داد: مقام معظم رهبری هم بر تولید علم بهعنوان ابزار قدرت در دنیا تأکید دارند چرا که تولید علم جهاد فی سبیل الله است و علم بهمنزله قدرت است.
امام جمعه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود از اهل دانش و سرمایه گذاران خواست تا برای افزایش و تقویت شرکتهای دانشبنیان همت کنند، تاکید کرد: تشویق نخبگان علمی به تشکیل این شرکتها و اینکه عواملی فراهم شود تا محصولات دانشبنیان وارد چرخه بازار و تجارت شود، زمینه تولید ثروت از علم را فراهم میکند.
وی نقش دانشگاه آزاد در توسعه آموزش در ایران را بیبدیل دانست و با بیان اینکه دانشگاه آزاد میراث انقلاب و امام راحل است، ادامه داد: امروز بعد از گذشت نزدیک به ۴ دهه از فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی میتوانیم بگوییم که تلاشها بهبار نشسته و نقش دانشگاه آزاد در تولید علم، آموزش و توسعه کشور بسیار بالا رفته است.
حجتالاسلام والمسلمین آلهاشم با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد ۴۰ درصد دانشجویان دانشگاهها را تحت پوشش قرار داده و میتواند با این حجم دانشجو در پیشرفت علمی نقش بسیار مؤثری داشته باشد، اظهار داشت: این دانشگاه امیدی برای تحصیل مشتاقان تحصیلات تکمیلی است و با وجود مدیران نخبه، دانشگاه آزاد اسلامی در زمینهسازی برای گسترش تحصیلات تکمیلی از رتبه بالایی برخوردار است.
امام جمعه تبریز عدالت آموزشی را پیشتاز عدالت اجتماعی عنوان کرد و گفت: حضور واحدهای دانشگاه آزاد در دورترین نقاط کشور، گامی عملی برای رسیدن به این مهم است که با بهرهگیری از ظرفیت نخبگان، اقدامات مهمی انجام دادهاند که جای تقدیر دارد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با بیان اینکه تجربه درخشان در ایجاد و توسعه دانشگاه آزاد برای توسعه علمی کشور بهعنوان الگوی موفق برای کشورهای دیگر هم مطرح است، گفت: برای اقتصاد مقاومتی و همچنین توجه به وسعت جامعه هدف، دانشگاه آزاد میتواند در تبیین اهداف اقتصادی کلان کشور و توسعه اقتصاد دانشبنیان و هدایت جامعه بهسوی تعالی و گذر از شرایط نامطلوب اقتصادی کنونی نقش مهمی را ایفا کند./*