امـروز : جمعه 2 آذر 1403
تاریخ : پنجشنبه 1 آذر 1397
کد 13706

کاهش هزینه های تولید و دیپلماسی فعال اقتصادی؛ راهبرد توسعه صادرات غیرنفتی

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت: کاهش هزینه های تولید و بروز رسانی فناوری های خطوط تولید، برند ایرانی با کیفیت را روانه بازار میکند..

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز گفت: کاهش هزینه های تولید و بروز رسانی فناوری های خطوط تولید، برند ایرانی با کیفیت را روانه بازار میکند، که میتوان با دیپلماسی اقتصادی فعال صادرات این کالاها را به خارج از مرزهای کشور فراهم آورد‌.

به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم در بیست و چهارمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی کشور با تاکید بر حذف بروکراسی پیچیده ادارای در جهت بهبود فضای کسب و کار گفت: به باور کارشناسان و صاحب‌نظران در رشد و توسعه اقتصاد همه کشورها از جمله ایران اسلامی،  عوامل زیادی دخیل است یکی از عوامل تاثیرگذار در رونق اقتصادی و از اولویت‌های اصلی کشور، توسعه بخش صادرات غیر نفتی است.

امام جمعه تبریز با بیان اینکه بخش‌های مختلفی می‌تواند این فرآیند را تکمیل کنند، افزود: به نظر می‌رسد با وجود منابع عظیم مختلف در کشوری مانند کشور ایران که از ظرفیت‌های بسیار عظیمی برخوردار است، زمینه تحقق این هدف یعنی صادرات غیرنفتی تا حدی آسان باشد.

حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم با اشاره به منابع بی‌شمار مواد اولیه در کشور از جمله نفت، گاز، مواد معدنی، فلزی و غیر فلزی، تاکید کرد: با وجود این مواد، باید رقابت تولیدکنندگان داخلی در بازارهای خارجی بسیار بهتر باشد اما چرا با این همه ظرفیت انسانی و خدادادی، هنوز به جایگاه مطلوب نرسیده‌ایم.

وی با تاکید به هزینه بالای تولید و کیفیت نه چندان مناسب کالاهای تولیدی گفت: قدیمی بودن فناوری‌های موجود و فرسودگی ماشین‌آلات، توان رقابت در بازارهای بین‌المللی را از کالاهای کشور می‌گیرد.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با اشاره به دیپلماسی فعال اقتصادی تصریح کرد: ارتقا کیفیت کالاهای تولیدی وقتی برای کشور مزیت است که بتوان با توسعه تعامل و دیپلماسی فعال اقتصادی با سایر کشورها و  همزمان با کاهش هزینه تولید صادرات غیرنفتی را افزایش داد.

امام جمعه تبریز گفت: اکنون با خروج یک جانبه آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌ها و تهدید شرکای ایران، دیپلماسی اقتصادی حساسیت ویژه‌ای پیدا کرده است.

حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم با تاکید بر لزوم فعال شدن دیپلماسی اقتصادی در شرایط تحریم، گفت: در شرایط کنونی که، کار با شرکای سنتی ایران دشوار شده است باید دیپلماسی اقتصادی با سایر کشور یک الویت مهم برای کشور باشد چرا که اگر با کیفیت‌ترین کالاها را تولید کنیم اما فروشی نداشته باشیم فایده‌ای نخواهد داشت.

وی در ادامه با بیان اینکه باید قبول کنیم که اقتصاد تک محصولی و وابسته به درآمد نفتی یک اقتصاد بیمار است، گفت:  وابستگی کشور به تولید و فروش نفت، باعث شده نتوانیم به جایگاه شایسته جمهوری اسلامی ایران دست پیدا کنیم.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی ادامه داد: از اهداف کلان اقتصادی کشور بهبود تعامل اقتصادی با دنیاست که این موضوعی راهبردی و البته بلند مدت است.

امام جمعه تبریز افزود: برای تحقق این راهبرد باید بر روی توانمندی‌ها متمرکز شویم تا از موانع و مشکلات مقطعی مانند تحریم و موانع پایدار با موفقیت عبور کنیم.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با انتقاد از چند نرخی بودن قیمت ارز، تاکید کرد: شرایط به وجود آمده در نوسانات ارز و کمبود ماده اولیه باعث شده که کارخانجات با کمبود نقدینگی مواجه شوند و ارز دولتی که برای تولید کالاهای اساسی در نظر گرفته شده، با همان نرخ عرضه نشود و با چندین برابر قیمت در بازار به مردم عرضه می‌شود.

امام جمعه تبریز ادامه داد: در کنار این نابسامانی ها  بروکراسی پیچیده اداری هم مانع بزرگی در جهت بهبود فضای کسب و کار است که باید دستگاه‌های اجرایی برای رفع مشکلات از جمله مالیاتی و بانکی توجه لازم را کنند.

حجت الاسلام والمسلمین آل‌هاشم لازمه تحقق اهداف راهبردهای اقتصادی به ویژه اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی را یادآور شد و گفت: بسیج امکانات کشور برای تامین منابع برای رسیدن به رشد پایدار و  همسویی و تعامل اقتصادی باید اولویت برنامه های اقتصادی باشد./*

  • نوشته شده
  • در پنجشنبه 1 آذر 1397
  • ساعت 02
  • توسط itshams itshams
  • ویرایش شده
  • در ***
  • ساعت --
  • توسط
نظرات شما
captcha refresh