نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت : توجه به فریضه کتاب خوانی و مطالعه واجب دینی و وظیفه ملی است و مردم باید با کتاب مانوس باشند.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم در آئین گرامیداشت هفته کتاب و تجلیل از کتابداران و کتاب خوانان نمونه آذربایجان شرقی در تالار اجتماعات مجتمع پتروشیمی تبریز ، با بیان اینکه سرانه مطالعه مردم استان رضایت بخش نیست گفت : فرهنگ انس گرفتن با کتاب و برنامه ریزی برای خرید و مطالعه آن باید در خانواده ها مورد توجه قرار گیرد و نگرش ها به این فریضه باید بعنوان واجب دینی و وظیفه ملی باشد.
امام جمعه تبریز افزود: در حال حاضر سرانه مطالعه در آذربایجان شرقی با چند درصد رشد به ۱۵ دقیقه رسیده است، اما باید توجه شود که این سرانه مطالعه در شأن مردم نیست و خانواده ها باید با قرار دادن کتاب در سبد خرید خود به کتاب بیشتر از وسایل تجملاتی توجه کنند. وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص اهمیت کتاب و کتابخوانی گفت : حضرت آیت الله خامنه ای معتقد هستند پر خسارت ترین تنبلی ها، تنبلی در خواندن کتاب است و این خسارت بیشتر متوجه مردم کشور ماست چون به کتاب خواندن اهمیت کمتری میدهند.
نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه از اوضاع کتابخانهها اطلاعات کافی و دقیق دارم گفت : نبود اعتبارات از عمده مشکلات کتابخانهها است، اما به همت خیرین این حوزه، فضای مطالعه عمومی و تخصصی در حال گسترش است.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم یکی دیگر از مظلومیت فرهنگ کتابخوانی عدم حضور مسئولان فرهنگی استان در آیین گرامیداشت هفته کتاب و تجلیل از کتابداران و کتاب خوانان نمونه دانست.
امام جمعه تبریز از دستگاه های مسئول در حوزه کتابخوانی و رسانه ها خواست برای ترویج فرهنگ کتاب خوانی ، برنامه های مدون با محوریت تدبر و تفکر از دوران تحصیل ابتدائی داشته باشند. ایشان با بیان اینکه لزوماً هر کتابی مفید نیست، گفت : نباید با این تفکر که ما نوجوانان را آزاد می گذاریم خودشان انتخاب کنند، کتابهای مضر را در دسترس عموم قرار دهیم .
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، خطاب به دستگاههای نظارتی گفت : از چاپ کتابهایی که خواندن آنها برای جوانان مضر است جلوگیری شود. وی در ارزیابی خود از وضع کتابخانه های عمومی شهر گفت: این کتابخانه ها اغلب برای مطالعه دروس کنکور، مقاطع ارشد به بالا فضا سازی شده اند.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم با اشاره به اینکه بین کتاب و ابزارهای مجازی تمایز وجود دارد گفت : آنچه گذشتگان را به جامعه امروز نزدیک می کند، کتاب است، چرا که کتاب ماندگار تر از صفحات مجازی و یا سی دی ها هستند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان با بیان اینکه اهل فرهنگ وظیفه دارند که کتابهای مناسب را تولید کرده و در اختیار جامعه قرار دهند، افزود: باید مسئولان از اهالی قلم پشتیبانی کرده و راه را برای آنها باز کنند تا کتابهای مؤثری در جامعه منتشر شود. شایان ذکر است در خاتمه این مراسم از کتابداران و کتاب خوانان نمونه استان توسط نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، تجلیل به عمل آمد./*