امـروز : جمعه 2 آذر 1403
تاریخ : شنبه 31 فروردين 1398
کد 16307

امام جمعه تبریز در جمع فعالان فضای مجازی استان؛ افسران سایبری با رعایت اخلاق و تقوا در فضای مجازی؛ عدالت خواهی و انقلابی گری کنند

امام جمعه تبریز تاکید کرد: بسیاری از رفتارهای ناهنجار و نادرست افراد در فضای مجازی بدلیل نداشتن سواد فضای مجازی است.

به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم در اختتامیه دوره سه روزه تربیت مدرس سواد فضای مجازی با بیان اینکه سواد فضای مجازی پدیده ای نوین است که از زمان پیدایش تاکنون سرعت نفوذ بیشتری داشته است، گفت: فضای مجازی میتواند به عرصه تقابل دوگانه جدید اسلام و استکبار تبدیل و زمینه را برای خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی مدنظر مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب مهیا کند از این رو افسران سایبری با رعایت اخلاق و تقوا در این فضا عدالت خواهی و انقلابی گری کنند.

امام جمعه تبریز با تاکید بر توجه به افزایش چشمگیر معنویت و اخلاق در فضای مجازی ادامه داد: بسیاری از رفتارهای ناهنجار و نادرست افراد در فضای مجازی بدلیل نداشتن سواد فضای مجازی است.

وی این فضا را یکی از مهمترین ابزارهای ترویج عفاف و حجاب دانست و گفت: با توجه با اینکه فضای مجازی از هم گسیخته ترین فضای ممکن در سطح جامعه ماست از این رو مقوله حجاب و عفاف از جمله مواردی است که در این فضا دست خوش هجمه ها و تهدیدهای هنجاری قرار گرفته است.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه بسیاری از کاربران به چگونگی رفتار دینی مبتنی بر رعایت عفاف و حجاب آگاه نیستند، ادامه داد: موارد متعددی از جمله در پسندیدن مطالب، گفتگوهای برخط، نظر دهی زیر مطالب با ارزش های عفاف مطابق نیست.

حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم راه اندازی پویش هایی مانند قرار دادن عکس های بدون حجاب، چهارشنبه های سفید و آزادی های یواشکی را نمونه هایی از مبارزه با عفاف و حجاب در فضای مجازی برشمرد و گفت: انتشار و تماشای عکس بی حجاب برای بسیاری از کاربران در فضای مجازی امری طبیعی شده است و به هنجار در فضای مجازی تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه در فضای مجازی رفتارهایی به صورت قائده در می آیند که سایر ویژگی های فرهنگی فرد را نادیده میگیرند، اظهار داشت: همه افرادی که در فضای مجازی حضوری فعال دارند به نوعی در استفاده از آن دارای زبان یکسانی هستند که ممکن است با فرهنگ ها در فضای حقیقی خوانایی نداشته باشد.

امام جمعه تبریز ادامه داد: فضای مجازی قوائد فرهنگ واقعی را کم میکند و این فضا در روزگار ما به سبب غلبه محتوای ناسالم و غیر عفیفانه بر محیط و مطالب سالم و مفید؛ ناامن و پر مخاطره هست از این رو بیشتر کارشناسان حضور افسارگسیخته و بدون آگاهی در این فضا را منع می کنند.

نماینده ولی فقیه در استان در بخش دیگری از سخنان خود پویایی زمان، فشردگی مکان و فردگرایی را از ویژگی های فضای مجازی عنوان کرد و گفت: فضای مجازی مفهوم مکان را دگرگون ساخته و معنی مکان که محیطی محدود و فیزیکی است با وجود اینترنت از بین رفته است.

حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم گفت: ارتباط انسان ها قبل از پیدایش اینترنت و شبکه های اجتماعی محدود به محله، منطقه و خیابان بود اما فضای مجازی توانایی سیر و گذر از محلی به محلی دیگر را ممکن کرده؛ بطوریکه انسان میتواند در لحظه ای کوتاه چند محل متفاوت را زیر نظر داشته باشد.

وی با بیان اینکه بر خلاف دیگر رسانه های ارتباطی در فضای مجازی انسان میتواند به تولید محتوا دست بزند، ادامه داد: فضای مجازی دنیای اطلاعات است و هر نوع اطلاعاتی در همه سطوح در فضای مجازی قابل یافت است و مخاطب در این فضا میتواند بعنوان گزینش گر اطلاعات عمل کند و اطلاعاتی که به آنها نیاز دارد را انتخاب کند.

امام جمعه تبریز گفت: داشتن سواد مجازی به ما کمک میکند که با شناخت از این فضا استفاده بهینه کنیم و آسیب های آن را کاهش دهیم.

نماینده ولی فقیه در استان تصریح کرد: فضای مجازی همچون دنیای واقعی محلی برای بروز و ظهور ایده ها و اشکال و فرم های مختلف رفتاری است و طبعاً به سبب گستردگی و فراگیری و عمق نفوذی که دارد این روزها از اهمیت بالایی برخوردار است.

حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم فضای مجازی را کاملاً مرکز گریز، بدون مرز، و فاقد نقطه ثقل دانست و گفت: مفهوم مرز در این فضا در واقع دگرگون شده و دیگر نمیتوانیم از چارچوب مشخص و قاطعی در این فضا صحبت کنیم.

وی گفت: در فضای مجازی افراد احساس آزادی بیان بیشتری رو نسبت به فضای واقعی تجربه می کنند یعنی فرد از هویت واقعی خود جدا میشود و در فضایی جدید روابط و هویت جدیدی رو امتحان میکند از این رو هویت حاصل از این فضا هویتی سیال و ناپایدار و نامحدود است.

امام جمعه تبریز در ادامه گفت: در چنین حالتی رابطه صادق و مشخص بین فرد با اجتماع و معنای ثابت از بین میرود و رابطه ای پیچیده، غیر متمرکز و منتج از فضا در ارتباط با هویت ها شکل میگیرد.

نمانیده ولی فقیه در استان تصریح کرد: در فضای مجازی مرز واقعیت با مرز غیر واقعیت برداشته میشود و افراد حاضر در آن با امری متفاوت از آنچه در زندگی واقعی مواجه هستند برخورد می کنند اما نباید فضای مجازی جدای از فضای حقیقی دانست چرا که پیوستگی میان فضای مجازی و زندگی واقعی انسان ها در جهان خارج قابل مشاهده است.

حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم افزود: فضای مجازی به سبب تازگی اش هنوز برای همه بویژه کاربران عمومی ناشناخته است و بسیاری از این کابران در فضایی مبهم و گنگ به تعامل می پردازند که این امر سبب بروز بسیاری از مشکلات برای استفاده کنندگان از فضای مجازی است از این جهت تبیین دقیق و شناخت کافی فضای مجازی برای همه کاربران ضرورت دارد./*

  • نوشته شده
  • در شنبه 31 فروردين 1398
  • ساعت 15
  • توسط itshams itshams
  • ویرایش شده
  • در ***
  • ساعت --
  • توسط
نظرات شما
captcha refresh