نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز گفت: رفع چالش های حوزه کشاورزی و داشتن راهکارهای علمی و عملی در بخش های آب، درآمد پایدار کشاورزان و کاهش نرخ سودهای بانکی و همچنین توسعه مکانیزاسیون میتوانید شاخص های کشاورزی را ارتقا دهد.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم در دیدار جمعی از مدیران و کارکنان سازمان جهاد کشاورزی و کشاورزان و دامپروران نمونه استان با بیان اینکه بخش کشاورزی به دلیل پُرجمعیت بودن کشور ما و تامین امنیت غذایی بخشی استثنایی است، گفت: کشاورزی یکی از اساسی ترین محورهای توسعه در کشور است و کشاورزان با تلاش در این حوزه مهم ترین گنجینه خدا در زمین و خاک را استخراج میکنند.
امام جمعه تبریز ادامه داد: اما چالش های جهانی از جمله تغییر اقلیم، بیابانزایی و به خطر افتادن تنوع زیستی و همچنین برخی سیاست های ناکارآمد در این زمینه کشاورزی را با مشکلاتی مواجه کرده است.
وی با تاکید بر لزوم اجرای پروژه های عمرانی در راستای توسعه کشور و بهره برداری از اراضی ملی و دولتی گفت: منابع طبیعی برای همه نسل ها در تمام عصرها خلق شده لذا حفظ این منابع برای نسل های آینده باید هدفی بزرگ قلمداد شود.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با بیان اینکه تسهیلات بانکی کشاورزان را بسمت ورشکستگی میبرند و کشاورزی کشور از کمبود تاریخی سرمایه رنج میبرد، گفت: امنیت غذایی و فراوانی یا کم بودن محصولات کشاورزی از شاخص های این حوزه است اما کشاورزان با ایثار خود با وجود پایین بودن قیمتها نسبت به قیمت هایی که بدست مصرف کننده میرسد در تولید مانده و فعالیت میکنند.
امام جمعه تبریز در ادامه با اشاره به چالش جدی که در این حوزه وجود دارد، گفت: نخستین چالش مسئله آب است علی رغم بارش های خوب سال اخیر مدیریت چالش آب در طرحهای اقتصاد مقاومتی در راس اقدامات جهاد کشاورزی باید باشد.
وی افزود : چالش دوم کشاورزی چالش ناپایداری است، ناپایداری یعنی درآمد کشاورز و عملکرد محصول مرتب تغییر کند یا امنیت غذایی مرتب عوض شود.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم سومین مشکل بخش کشاورزی را مشکل سرمایه دانست و ادامه داد: کشاورزی کشور از کمبود تاریخی سرمایه رنج میبرد اگر این موضوع را حل نکنیم قیمت تمام شده کاهش نیافته و هر روز ورشکست میشویم درآمد کشاورزی نمیتواند پاسخ ۱۸درصد کارمزد بانکی را بدهد.کشاورزی نیازمند تحول جدی تکنولوژی است ولی با وضعیت فعلی این تحول بسیار سخت خواهد بود چرا که کشاورزان در تزلزل درآمدی هستند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به رتبه اول استان در تولید یونجه، سنجد و رتبه دوم در تولید آلبالو و گردو در کشور گفت: میزان تولید چغندر قند، گوشت قرمز، سیب زمینی، جو، پنبه، حبوبات، گوشت طیور و تخم مرغ هم بیش از پیش و متعهد شده در استان بوده است.
امام جمعه تبریز افزود: در اکثر محصولات کشاورزی استان، سطح زیر کشت نسبت به گذشته به لحاظ شرایط آب و هوایی افزایش نیافته است، بلکه حتی کاهش یافته ولی میزان تولید افزایش یافته است که ناشی از افزایش عملکرد واحد سطح به واسطه استفاده از دانش نوین در بخش کشاورزی است.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم خاطرنشان کرد: ضایعات، یکی دیگر از معضلات بزرگ کشاورزی هستند ولی با به روز کردن تکنولوژی و افزایش مکانیزاسیون می توان این میزان را کاهش داد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی ضمن تکریم خدمات افراد شاغل و بازنشسته در حوزه جهاد کشاورزی کارهای اثرگذار جهاد سازندگی را بعد از پیروزی انقلاب اسلامی یادآور شد و گفت: جهاد در حوزه کشاورزی و تلاش روزافزون در این حوزه از همه کسانیکه در تامین امنیت غذایی فعالیت دارند مورد انتظار است.
در ابتدای این دیدار رئیس سازمان جهاد کشاورزی با ارائه گزارشی از سیمای کشاورزی استان گفت: بخش کشاورزی ۲۱درصد اشتغال، ۱۶درصد تولید ناخالص ملی، ۸۵درصد مواد اولیه صنایع غذایی و ۱۳درصد صادرات محصولات غیر نفتی استان را به خود اختصاص داده است.
اکبر فتحی در ادامه با بیان اینکه از جمله راهبردهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخش کشاورزی افزایش سطح زیر کشت کلزا هست، گفت: در این میان ۲۳هزار هکتار از اراضی مستعد آذربایجان شرقی به این امر افزایش سطح زیرکشت کلزا اختصاص یافته که تلاش و همتی همگانی را می طلبد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از تغییر کاربری های در اراضی کشاورزی در استان گفت: روند رسیدگی به پرونده های تغییر کاربری بسیار کند است و اگر به این شکل ادامه یابد تا چند سال دیگر نشانی از کشاورزی باقی نخواهد ماند./*