نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز گفت: حضرت حمزة بن عبدالمطلب ملقّب به سید الشهداء، اسد اللّه و اسد الرسول است و این نام محبوبترین نامها در نزد رسول خدا(صلی الله علیه وآله) بود.
به گزارش روابط عمومی نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم با تسلیت ۱۵ شوال سالروز شهادت حضرت حمزه سیدالشهداء(علیه السلام) گفت: حضرت حمزه از لحاظ سِنّی دو سال از رسول خدا(صلی الله علیه وآله) بزرگتر بود، هم عمو و هم برادر رضاعی ایشان است؛ زیرا هر دو به امر حضرت عبدالمطلب، از بانویی به نام «ثُوَیْبه» شیر خورده اند.
امام جمعه تبریز افزود: حضرت حمزه و پیامبر(صلی الله علیه وآله)، دوران طفولیت را در خانه حضرت عبدالمطلب سپری کردند و اخوّت رضاعی، قرابت ذاتی، هم سن بودن، در کنار هم زیستن، برخورداری از عواطف عبدالمطلب عواملی بود که علاقه و صمیمیت آنها را نسبت به هم، روز به روز عمیقتر کرد. وی اضافه کرد: وقتی حمزه سیدالشهداء(ع) ایمان خویش را اظهار کرد، بزرگان قریش فهمیدند که پیامبر از این پس نیرومند شده و اسلام دارای مدافعی قوی شده است و با آمدن وی به اسلام، از طرحها و نقشه های زیادی که علیهِ اسلام و مسلمین ترسیم کرده بودند منصرف شدند.
نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه سراسر وجود حضرت حمزه آماده فدا شدن در راه دین خدا بود، گفت: شجاعت حضرت حمزه(ع) در جنگ ها زبانزد خاص و عام، دوست و دشمن است. در جنگ بدر و اُحُد با هر دو دست، و با دو شمشیر می جنگید.
امام جمعه تبریز با تشریح نحوه شهادت حضرت حمزه گفت: ایشان در وقت شهادت روزه بود و پس از کشتن سی و یک تن از سران دشمن، به شهادت رسید و بدن مبارکش توسط زنی پلید به نامه «هند» همسر ابوسفیان و مادر معاویه قطعه قطعه گردید.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم اضافه کرد: پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) کنار پیکر حضرت حمزه آنقدر گریه کرد که نفسهایشان به شماره افتاد و به حالت غش کردن و از حال رفت رسید.
نماینده ولی فقیه در استان با استناد به فرمایش امیرالمؤمنین(ع)، گفت: آزمون مصیبت شهادت حضرت حمزه برای پیامبر(ص) از آزمون قربانی فرزند برای حضرت ابراهیم(ع) به مراتب سنگین تر بوده است. وی گفت: حمزه سیدالشهداء(ع) در قیامت در کنار فاطمه(سلام الله علیها)، امیرالمؤمنین(ع) و حسنین (علیهم السلام) وارد محشر میشود.
امام جمعه تبریز در بخش دیگری از صحبت های خود به مناسبت دیگر ۱۵ شوال اشاره کرد و گفت: در بین امامزادگان انقلابی عصر ائمه(ع) شخصیت نامدار حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) به تعبیر رهبر معظم انقلاب «ستارهای درخشان از خاندان پیامبر(ص) است.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت: به تصریح امام هادی(ع) «زیارت مرقد مطهر حضرت عبدالعظیم به مثابه زیارت مرقد حضرت سیدالشهدا(ع) در کربلا است.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم سنت حسنه عرضه دین در عصر ائمه اطهار(علیهم السلام) را از ویژگیها و سیرههای مشهور حضرت عبدالعظیم الحسنی(علیه السلام)، عنوان کرد و گفت: در بین این اصحاب ائمه اطهار، چهره تابناک حضرت سید الکریم از همه درخشنده تر است. در حقیقت حدیث عرضه دین؛ سند بصیرت و ولایتمداری حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) است./*