نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز گفت: علامه طباطبایی در کنار حضرت امام راحل یک تحول اساسی در حوزه ها ایجاد کرد و معارف فلسفی، اخلاقی و تفصیر قرآن را که در حاشیه بود به متن درس های حوزه علمیه آورد.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم در برنامه تلویزیونی پیام جمعه با اشاره به سی و نهمین سالروز عروج ملکوتی علامه بزرگ شرق، آیت الله العظمی سید محمدحسین طباطبایی گفت: این علامه بزرگ با تربیت شاگردان برجسته و خلق آثار کم نظیر تحول مبارکی را در حوزه ها تثبیت کرد و آن آوردن تفسیر قرآن به متن درس های حوزه علمیه بود.
امام جمعه تبریز از علامه طباطبایی بعنوان مفسری بزرگ، فیلسوفی عارف و وارسته و فقیهی عالی مقام یاد کرد و ادامه داد: ایشان صاحب آثاری وزین و ماندگار در جهان اسلام هستند، که اثرات ارزشمند آن نه تنها برای جهان اسلام بلکه برای کل بشریت بوده است. وی با بیان اینکه یکی از راه های شناخت و درک شخصیت علمی علامه طباطبایی توجه به تفسیر وزین ایشان یعنی تفسیر المیزان است، گفت: تفسیر المیزان به اقرار بزرگان دین و علم تفسیری است که مشابه آن نوشته نشده است.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی یکی از راه های شناخت علامه طباطبایی را توجه به شاگردان ایشان عنوان کرد، گفت: شاگردان ایشان از نظر علمی استوانه های جهان تشیع هستند و شهدایی چون شهید مطهری، شهید مفتح، شهید بهشتی، شهید باهنر، شهید آیت الله سید مصطفی خمینی و امام موسی صدر تنها نمونه هایی از شاگردان ایشان هستند که در مسیر علامه حرکت کرده اند و این راه همچنان ادامه دارد.
امام جمعه تبریز با بیان اینکه مطالعه و شناخت آثار و اندیشه های علمی بزرگان دین و علمای ربانی یکی از راه های رفع خلاءهای معارف غنی اسلام است، گفت: شهید آیت الله مطهری(رض) در مورد علامه طباطبایی و عظمت آثار علمی ایشان می فرماید باید یک قرن سپری شود تا اندیشمندان متوجه عمق نظریات علمی علامه شوند.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم در ادامه تبریز را خاستگاه بزرگان دین دانست و گفت: تبریز شهر علامه ها، علامه طباطبایی، علامه جعفری، علامه امینی، عرفا، فیلسوفان، متکلمین و فقهای بزرگ است، نباید از این ظرفیت عظیم غافل شویم. وی با بیان اینکه در این رابطه مسئولیت سنگینی بر دوش حوزه های علمیه و دانشگاه ها هست، گفت: در جهت تحقیق و تبیین اندیشه های بزرگان دین و برای دفاع علمی از مکتب اهل بیت (ع) و همچنین ارائه راهکارهایی علمی و عملی برای جامعه باید دانشگاه ها و حوزه های علمیه به رسالت خود جامه عمل بپوشند./*