نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز گفت: جشن تكلیف سرآغازی شیرین برای حركت در مسیرتعالی و معنویت است كه كودكان با ورود به این سن، بهار زندگی را با فریضه نماز، دعا و قرائت قرآن پیوند می دهند.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم در مراسم جشن تکلیف دانش آموزان دختر مدارس تبریز سن تکلیف را شروع یک مأموریت الهی دانست و گفت: جشن تکلیف خاطره ای شیرین معنوی و تربیتی است که در آن دانش آموزان دختر و پسر که به این سن رسیده اند در آیین های گروهی با خدای خویش عهد می بندند و دستورات دین مبین اسلام را برای رسیدن به تعالی و اوج بندگی تمرین می کنند.
امام جمعه تبریز اضافه کرد: سن تکلیف در واقع آغاز بلوغ دختران و پسران است که با جشن تکلیف احکام روح بخش دین مبین اسلام برای این قشرها ساری و جاری میشود. وی با بیان اینکه تکلیف یعنی مأموریت الهی؛ اظهار داشت: انسان تا وقتیکه به مرحله تکلیف نرسیده، قابلیت آن را ندارد که با خدای متعال حرف بزند یا خدا با او حرف بزند و به او مأموریت بدهد.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم برگزاری جشن تکلیف را آشنایی نوجوانان با راه و رسم زندگی معنوی عنوان کرد و ادامه داد: در نظام تربیتی آموزشی ایران اسلامی یکی از اقدامات برای آشنایی نوجوانان با راه و رسم زندگی معنوی برگزاری جشن تکلیف است، برنامه ای که آغازگر یک حرکت منسجم برای گام برداشتن در مسیر ارزش های دینی و معنوی محسوب می شود. وی کمک به نیازمندان و دادنِ صدقه، سلام دادن به فرشتگان، پناه بردن به خدا از شر شیطان، کمک خواهی از خدا و دعا برای موفقیت در انجام وظایف دین را از جمله دعاهایی دانست که دانش آموزان در جشن تکلیف آنها را زمزمه میکنند.
نماینده ولی فقیه در استان در ادامه با بیان اینکه دین اسلام دینی آسان و مطابق با عقل و منطق و فطرتِ انسان است، گفت: خداوند هم در مقابل انجام تکالیف و ترک حرام ها به انسان پاداش می دهد، پاداشی بیشتر از عمل انسان که این مهم نشان از لطف و مهربانی خداوند نسبت به بندگانش دارد.
امام جمعه تبریز با تاکید بر اینکه قوانین اسلام به هر دو جنبه جسم و روح انسان توجه دارد، اضافه کرد: سود و زیانِ واجبات و محرمات، تنها مربوط به جسم ما نیست، بلکه برخی از آثار تکلیف ها به فکر، روان و اخلاق ما مربوط می شود، چون انسان ترکیبی از جسم و جان است از این رو نیازهای او هم در دو بخش جسمی و روحی است./*