به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم در اولین جلسه شورای زکات استان در سال جدید با اشاره به جایگاه زکات در آموزههای دینی گفت: زکات بستر توزیع ثروت در جامعه است که باید جمع آوری آن هدفمند باشد. رئیس شورای زکات آذربایجان شرقی […]
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم در اولین جلسه شورای زکات استان در سال جدید با اشاره به جایگاه زکات در آموزههای دینی گفت: زکات بستر توزیع ثروت در جامعه است که باید جمع آوری آن هدفمند باشد.
رئیس شورای زکات آذربایجان شرقی ترویج فرهنگ پرداخت زکات را بهترین راه برای دستگیری از محرومان دانست و افزود: شورای زکات شهرستانها و بخشها با محوریت زکات فطره و با هماهنگی ائمه جمعه تشکیل و شورای موجود هم تقویت شود.
وی با اشاره به کارهای خوب بخش زکات تاکید کرد: ستاد فرعی ساماندهی زکات فطره در فرمانداریها تشکیل شود و اعضای شورای زکات سهمیه صندوقها و پایگاهها جهت جمع آوری زکات را بررسی کنند و همچنین برای جلوگیری از سوء استفادههای احتمالی، صندوقها در جاهای مشخص جانمایی شود.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم ادامه داد: فراهم سازی اقدامات قانونی جهت تأمین امنیت عاملان صندوقها، محور قرار دادن مصلیها برای جمع آوری زکات، ارائه بیلان کار زکات فطره سال ۹۹ از جمله اقداماتی است که اعضای شورای زکات در استان باید به آن اهتمام داشته باشند.
وی با تاکید بر نقش موثر رسانهها و تقدیر از فعالیت های رسانه ملی در فرهنگ سازی و ترویج احکام مربوط به زکات افزود: بر این اساس فقر در جامعه ریشه کن و به یقین با جلوگیری از بروز مشکلات اجتماعی متعددی که ریشه در فقر دارد، سلامت جامعه تضمین میشود.
کلامی مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان شرقی هم در این نشست با تاکید بر اینکه پرداخت زکات باعث گردش ثروت در جامعه میشود، گفت: برای ریشه کنی فقر در کنار ایجاد ثروت و درآمد؛ کمک به توزیع آن در جامعه یک اصل مهم است و هدف نهایی اقتصاد اسلامی هم جمع آوری مالیات اسلامی یعنی زکات و توزیع آن در بین نیازمندان و محرومان است.
وی با اشاره به افزایش مشارکت های مردمی بعد از اعلام اجرای رزمایش مواسات از سوی مقام معظم رهبری گفت: استان ما بعد از اجرایی شدن رزمایش کمک های مؤمنانه در تمامی سرفصل های مشارکتی رشدی ۸۵ درصدی داشت و در میزان زکات پرداختی مردم آذربایجان شرقی در رتبه چهارم کشوری قرار گرفتند که در نوع خود جایگاه بسیار خوبی به حساب می آید.
کلامی افزود: افزایش مشارکت های مردمی سبب شده است در ساخت مسکن مدد جویی، تأمین جهیزیه نوع عروسان و کمک های امدادی هیچ کس در صف های نوبتی نماند.
حجت الاسلام محمدزاده دبیر شورای زکات استان هم در این نشست با ارائه گزارشی از عملکرد این شورا در سال ۹۹ گفت: پرداخت زکات واجبی مردم استان در سال ۹۹ نسبت به یک سال قبل آن، ۱۲۸درصد رشد داشته است، به طوریکه میزان زکات پرداختی از ۳۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به ۸۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون رسیده است.
وی با بیان اینکه برنامه ریزی ها برای جمع آوری زکات سال جدید ۲۰۰ میلیارد تومان است، گفت: ۵۱ درصد زکات جمع آوری شده در امور محرومین هزینه شده است که از این میزان ۲۲۲ کمک هزینه برای تأمین جهیزیه نیازمندان اختصاص داشته است.
حجت الاسلام محمدزاده ادامه داد: از ۹۴ درصد روستاهایی که مشمول زکات واجب بودند زکات جمع آوری شده و در حوزه های تعمیر و احداث خانه های مدد جویی، درمان و آموزش، خدمات، آزادسازی زندانیان و پروژه های عمرانی روستاها هزینه شده است./*