امـروز : شنبه 3 آذر 1403
تاریخ : سه شنبه 19 مرداد 1400
کد 24282

شوراها جایگاه تجلی خواست و ارادۀ مردم

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز گفت: شوراها تجلی عینی خواست و رأی شهروندان است و اعضای این نهاد نمایندگانی از طرف مـردم بـرای نظارت بـر کار شهرداری ها هستند.

به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم در دیدار اعضای شورای شهر و سرپرست جدید شهرداری تبریز با بیان اینکه شوراها به عنوان نهادهای سیاسی_مدنی واسط بین دولت و شهروندان هستند، گفت: افکار عمومی درباره این پارلمان شهری مطالباتی دارند و آگاهی داشتن مسئولان و مـدیران به جایگاه و نقش مهم شوراهای شهر یکی از آنها است.
امام جمعه تبریز با اشاره به بروز اختلاف نظرهای جدی میان شوراها و شهرداری ها با سایر نـهادها و سـازمانهای شهری ادامه داد: سلیقه ای عمل کردن شوراها و شفاف نـبودن آیـین نامه ها و قـوانین و مقررات مصوب شوراهای اسلامی شهر و غیرقابل اجرایی بودن بـسیاری از آنها از دیگر موضوعاتی است که افکار عمومی انتظار دارند اعضای جدید در جهت رفع آنها اقدام موثر و عملی انجام دهند.
وی با بیان اینکه ناکارآمدی و عـملکرد نامطلوب مدیریت شهری به ویژه در کلانشهرها عملکرد شوراها را در تنگنا قرار داده است، گفت: وام‏دار بودن برخی از اعضای انتخابی شوراها بـه قـشر محدودی از شهروندان، عدم ارتباط مؤثر و مفید شـوراهای شـهر با دیگر نهادها، نبود تجربۀ کافی شورایی در نظام مـدیریتی کـشور، به ویژه در مدیریت شهری و عدم استفادۀ بـهینه از تجربۀ کلان شهرهای موفق جهان در نـظام های شورایی دیگر مسائلی است که افکار عمومی جامعه در خصوص آنها مطالباتی دارند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با اشاره به عدم فـرهنگ سازی کـافی به منظور آشنایی شـهروندان، کارشناسان و مـسئولان با وظایف و اختیارات شوراها گفت: فراهم نـبودن بـستر مناسب و زیرساخت های کافی برای فعالیت شوراها و ضعف و کمبود اطلاعات اعضاء شوراها در فـرآیند تـصمیم گیری و تـصمیم سازی خلاقیت و نوآوری آنـها را بـه شدت کاهش داده است.
امام جمعه تبریز گفت: براساس قانون شوراها وظیفۀ بررسی و شناخت کمبودها، نیازها و نارسایی های حوزۀ انتخاباتی خود و همچنین تهیه طرحهای پیشنهادی اصلاحی، ارایه راه حل های کاربردی به منظور برنامه ریزی و ارایه آنها به مقامات مسئول را به عـهده دارنـد این در حالی است که در هیچ یک از نهادهای برنامه ریزی و تصمیم گیری و منطقه ای از جمله شورای برنامه ریزی استان، شورای معماری و شهرسازی استان، شورای برنامه ریزی شهرستان و شورای اشتغال حضور ندارند.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم تاکید کرد: مهمترین مطالبه افکار عمومی از مسئولان و منتخبین خود در شوراهای اسلامی شهرها و روستاها حفظ سلامت مالی و جلوگیری از تخلفات و لابی گری ها است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ارزش و اهمیت روز افزون نقش مردم در اداره جوامع و رشد نظام های مردم سالار گفت: شوراها به عنوان حلقه واصله بین مردم و مدیران شهری تلقی و باعث میشود مشارکت همه جانبه شهروندان در امر مدیریت شهری فراهم شود.
نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به فعالیت رسمی دو دهه ای شوراها گفت: نمونه‌ای از مشکلات شوراها بعد از ۲۰ سال جدی گرفته نشدن‌ برخی از آنها از سوی شهرداری‌ است. همچنین در تعدادی از شهرها، شهرداری‌ها به‌دلیل نفوذی که بر مردم، محله و حتی چند عضو از درون شورا دارند، تذکرات اعضا شورا را جدی نمی گیرند./*

  • نوشته شده
  • در سه شنبه 19 مرداد 1400
  • ساعت 12
  • توسط itshams itshams
  • ویرایش شده
  • در ***
  • ساعت --
  • توسط
نظرات شما
captcha refresh