به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم در برنامه پیام جمعه با تبریک هفته دولت و گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و با بیان اینکه دولت سیزدهم باید دولت وفاق ملی باشد، گفت: دولت و اعضای آن باید یکصدا و هماهنگ باشند و با رفع اختلاف نظرهای کارشناسی در جلسات کارشناسی با کار و خدمت جهادی سیاست، برنامه روشن و شفاف در همه عرصهها داشته باشند.
امام جمعه تبریز پیوست رسانهای و اقناع هنرمندانه افکار عمومی و نخبگانی را وظیفه مهم و راهبردی دولت دانست و افزود: بستههای برنامه اعلامی برای مردم باید منطقی، سنجیده، اثربخش و دارای اهداف روشن و قابلیت سنجش و ارزیابی داشته باشد؛ چرا که فقدان یا کمبود آن، هزینههای زیادی را بر جامعه تحمیل میکند.
وی تاکید کرد: انتظار همگانی این است که دولت جوان حزب اللهی با سه شاخص “جوان انقلابی و کاربلد” در ردههای مختلف مدیریتی براساس شایستهسالاری و بهدور ازسهمخواهیهای ستاد انتخاباتی و قومیتی باشد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با بیان اینکه دولت سیزدهم باید نماد مسئولیتپذیری و نقدپذیری و سعهصدر انقلابی در مواجهه با مطالبات مردمی و انتقادات نخبگانی باشد، تصریح کرد: دولت و مدیران آن باید نماد شفافیت و صداقت باشد. پاسخگویی و در دسترس بودن و گفتگوی رو در رو با مردم و درمیان گذاشتن کامیابیها و ناکامیها با مردم اقناع افکار عمومی را در پی خواهد داشت.
امام جمعه تبریز در ادامه با بیان اینکه هفته دولت، هفته سپاس و قدردانی از دولت مردانی است که در راه خدمت به مردم گام برمیدارند، خاطرنشان کرد: این هفته که به پاس گرامیداشت یاد و نام دو یار دیرین ملت، دو اسوه خدمتگزاری و تواضع، دو انسان مخلص، شهیدان رجایی و باهنر، هفته دولت نام نهاده شده، در بزرگداشت مقام والای انسان هایی است که تمام همتشان رفع مشکلات ملت، پیشرفت کشور، بهره گیری از نیروهای جوان، رسیدگی به مستمندان و محرومان و هزاران کار ناگفته است.
وی با اشاره به اینکه رجایی و باهنر، دو نام آشنا و دو وجود با برکت و دو انسان مکتبی انقلابی، تا ابد در وجدان امت اسلامی زنده و جاودانند ادامه داد: رجایی و باهنر دو قهرمانند که در ایمان و استقامت و عمل صالح گوی سبقت از دیگران بوده اند؛ دو نفس مطمینه اند که ندای دعوت حق را بی درنگ لبیک گفته و به جرگه بندگان خاص خدا پیوسته اند.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم در ادامه با اشاره به تحولات سیاسی در همسایه شرقی ایران و تشکیل دولت به دست طالبان در افغانستان گفت: پیشبینیها این بود که دولت اشرف غنی ساقط شده و طالبان بر کابل مسلط خواهد شد. اما اکنون تقریباً مسجّل است که نه شرایط داخلی طالبان بهخاطر تنوع و انشعابهای داخلی و نه شرایط کشور افغانستان و مردم این کشور، اجازه نمیدهد که طالبان بهتنهایی حکومت را بهدست گیرد.
امام جمعه تبریز با بیان اینکه تشکیل دولت با دست طالبان محکوم بهزوال خواهد بود، اضافه کرد: آنچه مسلم است اینکه نباید افغانستان گرفتار جنگ داخلی شود و گفتگوهای بینالافغانی تداوم یافته و منجر بهحکومت فراگیر با عدم دخالت آمریکا باشد؛ این سیاستی است که نهادهای مختلف ایرانی در ارتباط با موضوع افغانستان از چند مسیر پیگیری میکنند.
وی با اشاره به ایفای نقش چهار قدرت اول اقتصادی و سیاسی و مؤثر دنیا در افغانستان گفت: چهار کشور آمریکا، روسیه، چین و هند در این کشور ایفای نقش میکنند که این نوع تلاقی و تصادم منافع در کمتر کشوری دیده میشود. دلیل آن موقعیت ویژه جغرافیایی افغانستان است که تسلط بر آن در واقع دروازه تسلط بر شرق آسیا و اشراف بر غرب آسیا است.
نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه در شرایط کنونی پاکستان با چین نزدیکتر است، گفت: آمریکا و روسیه در افغانستان بهخاطر مقابله با چین، نوعی قرابت منافع دارند. ایران البته با هند و روسیه و چین، تعامل دارد. اما چنانچه میبینیم شرایط افغانستان از هر جهت سختتر و پیچیدهتر است هم بهجهت این تضاد منافع متعدد و هم بهخاطر اینکه طالبان زرنگتر شده است و فعلاً راه مدارا و پرهیز از خشونت را در پیش گرفته است. از این جهت نباید با عراق و سوریه مقایسه شود.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم در بخش دیگری از سخنان خود در تبیین سبک زندگی عاشورایی؛ توجه به مقوله ازدواج؛ مسأله ای زیر بنایی دانست و گفت: در خانواده ها پدر و مادران باید بسترهای لازم برای تربیت فرزندان عاشورایی را فراهم کنند.
امام جمعه تبریز بی توجهی و یا کم توجهی نسبت به سنت های دینی؛ یکی از آسیب های زندگی مدرن عنوان کرد و ادامه داد: خانواده ها و مسئولین فرهنگی جامعه نباید از این موضوع مهم غافل باشند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی نهاد خانواده را اصیل ترین نهاد اجتماعی و موثرترین عنصر تربیتی در شکل گیری شخصیت فکری و اخلاقی انسان ها دانست و خاطرنشان کرد: اثرات بی توجهی به جایگاه خانواده در تربیت فکری و اخلاقی انسان با هیچ جایگزین دیگری قابل جبران نیست./*