نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز با تاکید بر ضرورت حفاظت از منابع طبیعی و منابع آبی، گفت: منابع طبیعی به طور قطع موضوعی فرانسلی و فرامرزی است.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم در دیدار رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، اظهار کرد: از بین رفتن جنگل ها، بیابان زایی و بیابان زدایی در آلودگی هوا، کاهش آب و منابع آبی بسیار تاثیرگذار است.
وی خاطرنشان کرد: حفظ منابع طبیعی، درختان و مراتع می تواند در قرن ۲۱ به رفع بسیاری از معضلات جامعه کمک کند.
امام جمعه تبریز افزود: از بین رفتن درختان و پوشش های گیاهی موجب آسیب زدن به طبیعت و منابع آبی از یک طرف و ایجاد برخی از بیماری ها مثل بیماری های قلبی و ریوی، استرس و حتی کمبود خواب می شود که بر این اساس یک اراده جدی به تأسی از فرامین خداوند متعال و ائمه باید در حفظ منابع خدادادی وجود داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم ادامه داد: با حفاظت از منابع طبیعی می توان از کمبود آب، آلودگی هوا و حفظ بهداشت محیط رها شد بر این اساس منابع طبیعی را باید به عنوان امانت نسلهای آینده حفاظت کنیم.
وی یادآور شد: جنگل ها در کنترل آب و هوا بارش باران و کاهش سیل نیز نقش به سزایی دارند، پوشش و تراکم درختان جنگلی از تأثیر شدید نور خورشید می کاهد و از طرف دیگر سرعت تبخیر آب را نیز کاهش می دهد.
امام جمعه تبریز افزود: کاهش تبخیر آب موجب جریان آب بر روی زمین شده و این موضوع برای حیات انسان، جنگل و جانداران امری ضروری است.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم همچنین گفت: از مهم ترین چالش ها و ابر چالش های منابع طبیعی استان، آتش سوزی، آفات و بیماری های درختان و جنگل ها، قطع درختان ارسباران، کمبود آب، مشکلات خاک، آبخیزداری، مقابله با بیابان زایی و گرد و غبار حاصل از خشک شدن دریاچه ارومیه است.
وی همچنین یادآور شد: آتش سوزی جنگل و مراتع نیز چالش بزرگی برای منابع طبیعی و محیط زیست است که به رغم تلاش های این ۲ دستگاه به هر حال چالش بزرگی برای آذربایجان شرقی در پیشگیری، کنترل و کاهش حریق عرصه های منابع طبیعی محسوب شده که باید با استفاده از امکانات جدید و نوآورانه به ویژه استفاده از پهپاد، کنترل و سرعت بخشی به اطفاء حریق توسط بالگرد تلاش شود.
وی همچنین با تاکید مجدد بر حل مشکل بی آبی در استان و ضرورت توجه به حکمرانی آب، گفت: با توجه به نقش آب باید تدبیری اندیشیده شود که تحت عنوان حکمرانی آب توسط یک شخص، نهاد یا ساختار انجام شود به طوری که بر اساس آن تصمیم گیرنده نهایی در حوزه آب شناسایی شود تا مدیریت آب به خوبی دنبال شود، اصلاح الگوی کشت و اصلاح الگوی کشاورزی نیز از مباحثی است که توجه ویژه ای را می طلبد./*